Traplift prijs: hoeveel kost een traplift?

De traplift prijs wordt vaak overschat. De prijs hangt namelijk van verschillende factoren af. Het ene merk is daarom veel duurder dan het andere. Hoe de prijs wordt bepaald? Je leest het in dit artikel. Traplift plaatsen? Ontvang gratis offertes en advies via ons offerteformulier.

Ontvang GRATIS offertes traplift

traplift prijs

De prijs van een traplift

De gemiddelde prijs van een traplift is € 5.000, inclusief btw en plaatsing. Deze prijs kan een stuk lager of hoger liggen. Zo is de gemiddelde prijs van een traplift met meerdere bochten € 6.500 euro. Er is dus geen algemene exacte prijs. De kosten hangen vooral af van:

  • De complexiteit van het type trap: heb je een rechte trap of zitten er bochten in? Een traplift voor een trap met meerdere bochten zal meer kosten.
  • Het aantal verdiepingen.
  • Extra opties: wil je extra opties aan de traplift, die voor meer luxe zorgen? Dan zal je hier ook meer voor betalen.
  • Buitentraplift: een buitentraplift kost meer, omdat deze tegen weer en wind beschermd dient te zijn.
  • Het merk: elk merk hanteert andere prijzen. Prijzen vergelijken is dus aangeraden.

Vergelijk traplift prijzen

Traplift prijzen per soort: overzicht

Soort trapGemiddelde prijs
Rechte trap€ 3.900
Gebogen trap€ 6.500
Buitentrap€ 4.500
Wenteltrap€ 5.590

Rechte traplift

Een rechte traplift is de goedkoopste optie. Dit omdat er geen bochtstukken gemaakt dienen te worden. Ook de installatie van deze soort traplift is simpeler en sneller. Een installatie duurt slechts een halve dag.

Let wel op: de prijs is afhankelijk van de leverancier. Een TK Home Solutions traplift kost bijvoorbeeld 3.000 euro, terwijl een Acron traplift 2.700 euro kan kosten.

brede kant lift

Gebogen trap

Heb je een gebogen trap? Dan zal de prijs afhangen van het aantal bochten en de grootte van de bochten.

Traplift met 1 bocht

Als het een bocht van 45° of 90° betreft, hoeft de prijs van de traplift niet al te hoog op te lopen. Deze stukken zijn vaak standaard verkrijgbaar. Heb je een unieke bocht in jouw trap? Dan zal de bocht voor de rail in sommige gevallen speciaal voor jou gemaakt moeten worden, waardoor je wat meer zal betalen.

Een traplift met één bocht kost tussen de 6.000 en 12.500 euro. Dit is natuurlijk een behoorlijk bedrag dat niet iedereen zomaar uit de mouw schudt.

Daarom huren sommige mensen een traplift. Je kan ook trapliften tweedehands aankopen, maar dat brengt risico’s met zich mee. Zo kan het lastig zijn een passend model te vinden en zeker als je een unieke bocht in de trap hebt. Op tweedehands krijg je ook geen garantie.

Traplift met 2 bochten

Heb je een traplift met twee bochten? Dan zal de prijs helaas nog hoger liggen. Meestal betaal je voor een traplift met twee bochten tussen de 7.000 en 13.500 euro. De installatie van deze traplift duurt ongeveer een dag.

traplift kosten

Traplift buiten

Een traplift buiten moet natuurlijk buiten kunnen werken en is daardoor wat duurder. De traplift moet dus verschillende weersomstandigheden aankunnen, ook bij vrieskou, wind en regen. Een regelmatige reiniging is belangrijk en alle elektrische onderdelen dienen goed geïsoleerd te zijn, zodat ze niet vast kunnen vriezen.

Ook niet onbelangrijk is dat de traplift goed beveiligd moet zijn tegen vandalisme. Hiervoor kan je een beschermhoes bestellen, zodat de stoel niet nat of vies wordt.

levenslange garantie

Traplift wenteltrap

Een traplift voor een wenteltrap – ook wel spiltrap genoemd – kost tussen de 8.000 en 13.500 euro. De rail wordt geplaatst aan de binnenkant van de trap, zodat de trap ook nog begaanbaar is voor andere gebruikers.

Dit type traplift plaatsen is specialistenwerk en zal daardoor duurder uitvallen. Ook kan het nemen van de traplift in het begin spannend zijn, want de lift gaat bijna recht omhoog.

Vind de juiste vakman in jouw regio

iedere trap

Trapliften aan een goedkopere prijs?

Premies & Subsidies

Als je een traplift installeert, kan je aanspraak maken op verschillende traplift premies en subsidies. Zo zijn trapliften fiscaal aftrekbaar en krijg je tot € 1.250 euro terug dankzij de Vlaamse aanpassingspremie.

Traplift huren

Je hebt ook de optie om trapliften te huren. Daardoor moet je niet de volledige prijs van een nieuwe traplift betalen.

Tweedehands trapliften

Een andere optie is het plaatsen van een tweedehands traplift, maar daar zijn grote risico’s aan verbonden:

  • De traplift is op maat gemaakt: voor een trap met een bocht zal je dus moeilijk een passend tweedehands exemplaar vinden.
  • Je krijgt geen garantie bij tweedehands aankopen.

Vaak wegen deze risico’s van een gebruikte traplift niet op tegen het plaatsen van een nieuwe traplift, zeker als je de premies & subsidies meerekent.

Traplift nodig? Vergelijk gratis prijzen

Wil je een kwalitatieve traplift installeren? Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes en advies van vakmannen. Zo kan je prijzen vergelijken om zo de beste optie te vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar wilt u een traplift plaatsen?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.