Traplift huren: prijs, voordelen en wat inbegrepen?

Waarom zou je een traplift huren en wat is de prijs? Als je een traplift kopen te duur vindt of je hebt de traplift maar voor een tijdje nodig, dan is een traplift huren een goed idee. Het huurbedrag is wel afhankelijk van verschillende factoren.

Ontvang GRATIS offertes trapliften

traplift huren prijs

Wat is de prijs voor een traplift huren?

Een traplift voor een rechte trap huren kost gemiddeld € 90 à € 100 per maand. Heb je trappen met één of meerdere bochten? Dan is de gemiddelde huurprijs € 150 per maand.

De maandelijkse huurprijs van een traplift hangt dus af van het type trap dat je hebt. Heb je een rechte trap, trap met één bocht of trappen met meerdere bochten? Hoe meer bochten, des te hoger de prijs.

De prijs kan ook oplopen als je een uitgebreidere traplift wilt. Als je bijvoorbeeld een opklapbare voetenplank of een parkeerbocht aan de trap wilt installeren, dan zal je hier ook meer voor betalen. Het is daarom handig om prijzen te vergelijken.

Vergelijk prijzen van trapliften

Onderhoud traplift inbegrepen?

Een traplift laat je best jaarlijks onderhouden. Zo ben je zeker dat de traplift correct werkt. Bij de meeste huurcontracten is het onderhoud van de traplift inbegrepen.

Toch zijn er sommige aanbieders die dit niet in het huurcontract aanbieden. Dit is een nadeel, want als het inbegrepen is, hoef je niet extra te betalen voor een jaarlijkse onderhoudsbeurt.

veilige traplift

Waarom een traplift huren?

Als je geen budget hebt om een traplift te kopen, is een traplift huren een interessant alternatief. Het voordeel van een traplift kopen, is wel dat je aanspraak kunt maken op traplift premies. Dit is natuurlijk wel afhankelijk van de gemeente waarin je woont en jouw persoonlijke situatie.

Ook als je denkt dat je de traplift maar voor een bepaalde tijd zal gebruiken, is een tijdelijke traplift huren een goede optie. De prijs per maand van een gehuurde traplift valt goed mee en als je de traplift niet meer nodig hebt, kan je er afstand van doen zonder grote kosten.

Als je herstellende bent van een zware operatie, is het dus mogelijk om een traplift bijvoorbeeld slechts voor een maand te huren.

Traplift huren: voordelen

  • Na een bepaalde tijd inleveren zonder veel geld te verliezen
  • Goede, tijdelijke oplossing voor revalidatie
  • Gratis onderhoud (als dit inbegrepen is)
  • Goedkoper dan traplift kopen

Voordeliger dan tweedehands trapliften?

Een traplift huren is beter dan een tweedehands traplift kopen. Dit is omdat de traplift op maat gemaakt wordt voor jouw trap. Als je een tweedehands traplift koopt, kan het dus zijn dat dit type traplift niet op jouw trap past. Een tweedehands traplift kopen is natuurlijk wel goedkoper dan een nieuwe traplift.

traplift

Traplift installeren? Vergelijk offertes

Traplift nodig? Ben je nog niet zeker of je een traplift wilt kopen of huren? Geen probleem! Via het onderstaande formulier ontvang je gratis offertes en advies van experts. Zo kan je prijzen vergelijken en zo de beste oplossing vinden.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar wilt u een traplift plaatsen?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.