Traplift kopen: vind de beste trapliften

Wil je een traplift kopen? De trap oplopen kan een hele uitdaging zijn als je moeilijk te been bent. Gelukkig is er in dat geval een goede oplossing: een traplift installeren. Waar je best rekening mee houdt bij de aankoop van een traplift? We leggen het je uit.

Ontvang GRATIS offertes en advies

traplift kopen

Een traplift: voor ieder wat wils

Trapliften kunnen op verschillende soorten trappen geïnstalleerd worden. Zo kan er bij een smalle trap de Reverse Drive Technology geïnstalleerd worden. Dankzij deze technologie rijdt de stoel deels of volledig achteruit en past de traplift al op trappen van 60 centimeter breed.

Trapliften vind je ook in verschillende stijlen. Zo schaadt de stoel het design van het huis niet. Er is zelfs een modulaire traplift die de dunste enkele rail ter wereld heeft.

Combinatie van veiligheid en comfort

Tegenwoordig hebben nieuwe trapliften uitgebreide veiligheidsfuncties. Zo zal de traplift automatisch stoppen als er iets de doorgang blokkeert. Hou wel in het achterhoofd: hoe uitgebreider de stoel, des te hoger de prijs.

Zo koop je de beste traplift

Wil je een traplift installeren? Dan zal je kunnen kiezen uit tal van mogelijkheden. Een traplift is niet zo erg goedkoop. Daarom is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je een traplift vindt, die aan al jouw verwachtingen voldoet. De juiste traplift vind je door rekening te houden met een aantal zaken.

handicare trapliften

1. Wat is het doel van de traplift?

Voordat je een nieuwe traplift gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met het doel. Er zijn namelijk verschillende types trapliften. De meest bekende traplift is het model met een stoeltje.

Traplift met stoeltje

Deze traplift is voornamelijk bedoeld voor oudere mensen of mensen die voor de een of andere reden moeilijk te been zijn. Er zijn echter ook trapliften speciaal voor mensen met een fysieke beperking.

Vind de juiste vakman in jouw regio

Plateautraplift

Deze trapliften hebben een plateau, waardoor je met een rolstoel tot op de bovenverdieping kan geraken. Voor mensen met knieklachten zijn er trapliften met een smal plateautje om op te staan en ook voor huisdieren zijn er speciale trapliften.

Als je op zoek bent naar een traplift, dan is het ook belangrijk om rekening te houden met je trap. Niet elke traplift past op elk type trap. Er is een rechte traplift voor rechte trappen, trappen met meerdere bochten, brede trappen, smalle trappen enzovoort.

plateaulift rechte trap

2. Traplift huren?

Indien je een traplift nodig hebt, kan je er ook voor kiezen om een traplift te huren. Als je budget beperkt is, is dit een goede optie. Hou er wel rekening mee dat als je de traplift langer dan een jaar of twee nodig hebt, dit duurder zal zijn.

3. Tweedehands traplift?

Heb je een traplift voor een lange tijd nodig, maar wil je toch niet te veel geld uitgeven? Dan kan je ook een traplift tweedehands aanschaffen. Tweedehands trapliften zijn soms tot de helft goedkoper.

Over de kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken, want een bedrijf die gebruikte trapliften verkoopt, renoveert deze ook. Daarna worden de tweedehands trapliften steeds uitgebreid op veiligheid getest.

4. Vergelijk traplift prijzen en merken

De traplift prijs kan sterk verschillen naargelang de aanbieder, maar ook naargelang het merk. Daarom is het belangrijk om voordien altijd de prijzen van verschillende aanbieders én merken met elkaar te vergelijken. Het is een makkelijke manier om heel wat geld uit te sparen.

stannah traplift

Traplift nodig? Ontvang gratis offertes

Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes voor trapliften. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en vakmannen in je buurt vinden. Heb je nog vragen of advies nodig? Geen probleem! Je kan gratis advies vragen aan experts.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar wilt u een traplift plaatsen?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.