Traplift kopen? Vergelijk prijzen, merken en kwaliteit

De trap oplopen kan een hele uitdaging zijn als je moeilijk te been bent. Gelukkig is er in dat geval een goede oplossing: een traplift kopen. Met een traplift in huis maak je het jezelf heel wat makkelijker. Maar waar moet je rekening mee houden bij de aankoop van een traplift? We vertellen het je!

Zo koop je de beste traplift voor je woning

Wil je een traplift kopen? Dan zal je kunnen kiezen uit tal van mogelijkheden. Een traplift is niet zo erg goedkoop. Daarom is het belangrijk om er zeker van te zijn dat je de beste traplift koopt, een traplift die aansluit bij jouw behoeftes. De juiste traplift vind je door rekening te houden met een aantal dingen.

Wat is het doel van de traplift?

Voordat je een traplift gaat kopen, is het belangrijk om rekening te houden met het doel. Er zijn namelijk verschillende soorten trapliften. De meest bekende traplift is het model met een stoeltje. Deze traplift is voornamelijk bedoeld voor oudere mensen of mensen die voor de een of andere reden moeilijk te been zijn. Er zijn echter ook trapliften speciaal voor mensen met een fysieke beperking.

Deze trapliften hebben een plateau, waardoor ze met hun rolstoel op de bovenverdieping kunnen geraken. Voor mensen met knieklachten zijn er trapliften met een smal plateautje om op te staan en ook voor huisdieren zijn er speciale trapliften.

Als je op zoek gaat naar een traplift, dan is het ook belangrijk om rekening te houden met je trap. Niet elke traplift past op elk soort trap. Er zijn trapliften voor rechte trappen, trappen met bochten, brede trappen, smalle trappen enzovoort. Het is erg belangrijk om de juiste traplift te kopen en om ervoor te zorgen dat er genoeg ruimte op de trap overblijft om op te lopen. Informeer je daarom steeds goed op voorhand!

Traplift kopen of huren?

Als je een traplift nodig hebt, dan kan je er ook voor kiezen om een traplift te huren. Als je budget beperkt is, is dit een goede optie. Als je de traplift langer dan een jaar of twee nodig hebt, dan komt dit echter duurder uit. Hou hier dus wel rekening mee.

Tweedehands traplift kopen?

Heb je je traplift voor een lange tijd nodig, maar wil je toch niet te veel geld uitgeven? Dan kan je ook een tweedehands traplift aanschaffen. Een tweedehands traplift is soms wel tot de helft goedkoper. Over de kwaliteit hoef je je geen zorgen te maken, want een bedrijf die tweedehands trapliften verkoopt, renoveert deze ook. Daarna worden ze steeds op veiligheid getest.

Traplift prijzen

Als je een traplift wilt aanschaffen, is het handig dat je op de hoogte bent van de traplift prijzen. Deze kunnen sterk verschillen naargelang het type, het merk, enzovoort. Ook als je extra opties wilt, zal je heel wat meer betalen. Hieronder vertellen we je meer over de traplift kopen prijs!

Prijs afhankelijk van soort trap

De prijs van een traplift is vooral sterk afhankelijk van het soort trap dat je hebt. Als je een rechte trap in huis hebt, dan zal je het minst moeten betalen, gemiddeld zo’n €2.500. Je betaalt slechts €2.000 als je kiest voor een tweedehands traplift. Voor een traplift met één bocht, betaal je zo’n €6.000 euro. Tweedehands kost deze traplift je zo’n €4.750. Een traplift met meerdere bochten heb je vanaf €7.000. Hiervoor betaal je tweedehands gemiddeld €6.250.

Is deze investering voor jou een beetje te groot? Dan kan je er ook voor kiezen om een traplift te huren. Als je een traplift wilt huren, dan zal een traplift voor een rechte trap je gemiddeld €90 per maand kosten en een traplift voor een trap met bochten je ongeveer €150 per maand kosten.

Extra kosten en accessoires

De prijs van je traplift zal sterk afhangen van de opties die je kiest, maar wat zijn de mogelijkheden?

Als je op zoek gaat naar een traplift, dan kan je kiezen voor een luxueuzere stoel, waardoor je comfortabeler zit. Dit is niet altijd overbodige luxe! Daarnaast kan je kiezen voor extra opties die het je makkelijker maken, zoals een automatische schuifrail of een automatische draaifunctie om makkelijker af te stappen. Ook kan je armleuningen laten bijplaatsen, een hoofdsteun en een voetsteun voor meer comfort. Daarbovenop kan je kiezen voor enkele veilgheidsaccessoires, zoals een 4-puntsgordel en een noodknop.

Deze extra opties hebben kunnen de prijs sterk doen oplopen, maar in sommige gevallen zijn ze zeker aangeraden. Wil je een exacter beeld krijgen van de kostprijs? Dan kan je het best een offerte laten maken door een aanbieder!


VRAAG JE GRATIS BROCHURE

Wil je thuis een traplift plaatsen, maar heb je vooreerst nog graag wat extra info over de mogelijkheden, de premies en de prijzen.

👉 Ontvang je GRATIS brochure >>

Vergelijk prijzen… maar ook merken

De prijzen van trapliften kunnen sterk verschillen naargelang de aanbieder, maar ook naargelang het merk. Daarom is het belangrijk om voordien altijd de prijzen van verschillende aanbieders én merken met elkaar te vergelijken. Het is een makkelijke manier om heel wat geld uit te sparen!

… en vergeet de premies niet

Als je van plan bent om een traplift te laten installeren, dan zal dit een serieuze hap uit je budget zijn. Gelukkig kan je rekenen op een aantal premies. In Nederland kan je gebruik maken van de Maatschappelijke Ondersteuning. Als er verklaard wordt door een arts dat je effectief een traplift nodig hebt, dan kan je hiervoor via het WMO een vergoeding krijgen. In dat geval zal er wel een traplift voor jou uitgekozen worden. Het nadeel is dus dat je zelf niet kan kiezen. Daarnaast kan je vaak van de gemeente uit op een subsidie rekenen, via het persoonsgebonden budget. De hoogte van het budget dat je krijgt, hangt af van je inkomen en leefsituatie.

Als je in België woont, dan kan je rekenen op een subsidie via de VAPH. Als je jonger bent dan 65, kan de subsidie tot wel €8.400 oplopen. Als je ouder bent dan 65, zal dit slechts €1.250 zijn. Ook moet je voldoen aan een aantal voorwaarden. Je kan meer info vinden op de site van VAPH. Daarnaast kan je ook in België vaak gebruik maken van gemeentelijke subsidies. Meer informatie vind je op de site van je gemeente!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt