Traplift installeren: zo doe je het!

Een traplift installeren, hoe doe je dat? We leggen het je stapsgewijs uit. Wil je beroep doen op ervaren vakmannen? Ontvang gratis offertes en advies over trapliften via ons offerteformulier.

Vind GRATIS de juiste vakman in jouw regio

traplift installatie

Hoe installeer je een traplift?

Een traplift wordt op de trap geïnstalleerd, dus niet aan de muur. Daardoor zal er geen schade zijn aan de muren. Je hebt ook geen bouwvergunning nodig en hoeft geen tapijt te verwijderen.

De traplift laat je best installeren door professionele monteurs. We leggen je stap voor stap uit hoe het installatieproces verloopt.

1. Voorbereiding

De plaatsers overlopen wat ze gaan doen en controleren samen met jou of alles klopt en naar wens is.

2. Rail plaatsen

De installateurs plaatsen de rail op de trap. Indien jouw trap verschillende bochten heeft, zal dit wat langer duren dan bij een rechte trap. Als de rail geplaatst is, kijken de monteurs samen met jou na of alles klopt.

3. Vastzetten van de rail

Vervolgens wordt de rail aan de trap gemonteerd. De rail wordt vastgemaakt op de traptreden en de verdiepingsvloer. Het vast maken gebeurt met steunen. Het is dus niet nodig om in de muur te boren.

4. Stoel plaatsen

Als de rail vast is, plaatst de installateur de stoel op de rail. Het stoeltje wordt correct afgeregeld, waardoor het op de juiste moment start, draait en stopt.

5. Schoonmaak en testrit

Na het plaatsen van de stoel, zullen de installateurs alles schoonmaken en opruimen, zodat er geen afval achterblijft. Na de opkuis zullen de monteurs een aantal testritten doen met de traplift, zodat je zeker bent dat deze juist werkt. Als de ritten van de installateurs succesvol zijn, is het tijd voor jouw eerste testrit.

hulp thuis blijven wonen

Hoe lang duurt installatie van een traplift?

De installatie duurt meestal een halve dag. Als je een trap met één of meerdere bochten hebt, zal de plaatsing wel iets langer duren. Heb je een korte en rechte trap? Dan kan het zijn dat de installatie slechts een paar uurtjes duurt.

Is er voorbereiding nodig?

Je kan je een beetje voorbereiden, voordat de installateurs de traplift komen installeren. Zo kan je alle spullen van de trap verwijderen. Het is ook belangrijk dat er een stopcontact in de buurt van de trap is.

Geen zorgen: de traplift werkt op batterijen, maar de accu’s moeten op een bepaald moment wel worden opgeladen. De installateur zal dit wel tijdens het eerste huisbezoek controleren.

Ontvang GRATIS offertes trapliften

Wat na de installatie van een traplift?

Na de installatie geeft de technieker een demonstratie over hoe je de traplift juist gebruikt. Het is belangrijk dat je je veilig en comfortabel voelt als je op jouw nieuwe traplift zit.

Moet de traplift gekeurd worden?

Een traplift moet niet gekeurd worden. De kwaliteit en veiligheid van trapliften worden gegarandeerd door de kleurcertificaten, die de producenten van trapliften dienen te behalen.

Onderhoud van de traplift

Het is belangrijk om jouw traplift jaarlijks te laten onderhouden. Door het periodiek onderhoud vermijd of verhelp je problemen met de traplift.

Het onderhoud van de stoellift laat je best doen door de installateurs van de traplift. Zij weten hoe de traplift geïnstalleerd werd en zijn er zich dus van bewust op wat ze juist moeten letten.

rail die bij trap past

Traplift laten installeren? Vind installateurs in de buurt

Wil je een traplift kopen en laten plaatsen? Via onderstaand formulier ontvang je gratis offertes en advies van vakmannen. Vergelijk prijzen en vind de beste installateurs in je buurt.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Offerte aanvragen
1*. Waar wilt u een traplift plaatsen?
2. Beschrijf uw project
3. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Uploaden
Uploading…
Done!
Error! .
Uw gegevens
Aangenaam!
Gelieve uw voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve uw familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door uw aanvraag in te dienen, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.